7 lucruri pe care trebuie neapărat să le știți despre cumpărarea unei case

7 lucruri pe care trebuie neapărat să le știți despre cumpărarea unei case

Sunteți gata să cumpărați o casă? Cumpărarea unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii financiare pe care le veți lua de-a lungul vieții. De la stabilirea prețurilor până la motivul pentru care ar trebui să luați în considerare un agent imobiliar, iată 7 lucruri pe care trebuie neapărat să le știți despre cumpărarea unei case

1.Folosiți un agent imobiliar de încredere. Știm cu toții că agenții imobiliari obțin o reducere a prețului de vânzare al unei case, ceea ce îi face pe unii cumpărători să ezite să apeleze la un agent imobiliar: ei cred că crește costul total. Rețineți că vânzătorul, nu cumpărătorul, plătește comisionul. Un agent imobiliar priceput care lucrează pentru dvs. vă poate proteja interesele și vă poate ghida prin procesul de cumpărare - de la negocierea unui preț până la navigarea prin inspecțiile la domiciliu

2.Amintiți-vă că achiziția unei case implică un contract. Când cumperi o casă, există acte de semnat. Și mai multe hârtii de semnat. Multe dintre acele documente - care sunt de fapt contracte - arată ca niște contracte „standard” de cumpărare a casei, fără spațiu de negociere. Nu este adevărat. Contractele sunt menite să fie negociate.

3.Nu cumpăra neapărat pentru viața pe care o ai astăzi. Sunt șanse ca cumpărarea unei case să fie unul dintre cele mai mari angajamente financiare pe care le veți face de-a lungul vieții. Înainte de a fi de acord să cumpărați ceea ce credeți că ar putea fi casa de vis, luați în considerare planurile pe termen lung. Plănuiți să rămâneți la locul de muncă actual? Sa va casatoriti? Este posibil sa va mutate intr-un alt oras ?

4.Gândiți-vă la angajament. Nu vorbesc doar despre ipoteca ta. Când te căsătorești, legile statului tău determină, în general, modul în care sunt tratate bunurile tale - și, în cele din urmă, cum sunt distribuite la divorț. Aceleași reguli nu se aplică neapărat atunci când nu ești căsătorit. Asta înseamnă că trebuie să gândești pe termen lung. Când cumpărați o casă cu partenerul dvs. care nu este soțul dvs., asigurați-vă că aveți un plan de ieșire dacă lucrurile nu merg așa cum sperați. Este o idee bună să aveți un acord cu privire la titluri, plăți ipotecare și răspundere, reparații și altele asemenea: cel mai bine este să îl obțineți în scris (și da, aș recomanda să luați un avocat).

5.Cumpără casa pe care știi că ți-o poți permite. Acesta poate fi diferit de prețul pe care compania dvs. de credite ipotecare crede că vi-l puteți permite. Când soțul meu și cu mine am cumpărat prima noastră casă, ni s-a aprobat un credit ipotecar de aproximativ trei ori mai mult decât am cheltuit în cele din urmă. Proaspăt ieșit din facultatea de drept și lucrând pentru firme consacrate, veniturile noastre arătau bine pe hârtie. Dar ne-am retras așteptările pentru că nu eram convinși că veniturile și cheltuielile noastre vor rămâne la acele nivele. Aveam dreptate: doi ani mai târziu, ne-am pornit propria afacere exact când economia s-a papusit. Casa mai puțin costisitoare însemna că ne puteam face plățile chiar și cu mai puține venituri în buzunar. Deci, care este cel mai bun raport de utilizat? Unii creditori sugerează că vă puteți permite plăți ipotecare în valoare totală de aproximativ 1/3 din venitul dvs. brut, dar alții sugerează mai aproape de 28% pentru costurile legate de locuințe, inclusiv ipoteca, asigurarea și impozitele. Există o serie de factori, inclusiv venitul proiectat, ratele dobânzii, tipul de credit ipotecar și piața. Solicitați brokerului dvs. de credite ipotecare să vă ajute să înțelegeți mai bine si sa luati decizia cea mai buna care se potriveste dumneavoastra.

6.Nu vă fixați pe prețul de achiziție. Prețul de achiziție este doar o parte din deținerea unei case: asigurați-vă că luați în considerare toate costurile asociate cu potențiala dvs. casă nouă. Acestea includ costul asigurării, taxele asociației de proprietari și taxele imobiliare - în funcție de locul în care locuiți, acestea pot creste rapid. Și nu doar îmbunătățirile casei pot costa bani: și întreținerea costă bani.

7.Nu trebuie să cumperi o casă. Nu există nicio regulă care să spună că trebuie să cumperi o casă până la 35 de ani - sau vreodată. Cumpărarea unei case este o decizie importantă și, deși poate fi o investiție financiară solidă, nu este pentru toată lumea. Sunt multe de luat în considerare, inclusiv piața imobiliară, ratele dobânzilor, locul de munca și planurile dumneavoastră de viitor. S-ar putea să doriți mai multă flexibilitate sau mobilitate, sau planurile dvs. de carieră și de familie ar putea fi în schimbare. Dacă nu sunteți sigur de un cartier, luați în considerare închirierea ca un test drive: un agent imobiliar vă poate ajuta și cu asta. Chiar și atunci, nu trebuie să luati decizii pripite: există piețe de închiriere sănătoase în toată țara și, în unele zone, tinerii profesioniști aleg închirierea în detrimentul cumpărării de case pentru a păstra banii și a rămâne mobili.